Teraszfűtéssel a szabadtéri pihenésért minden évszakban

HírKlikk 2019. szeptember 19. 11:45 2019. szept. 19. 11:45

Meleg időben szívesebben töltünk időt a szabadban, legyen szó sétáról, kirándulásról vagy akár egy kerti sütögetésről. Ilyenkor a reggeli és a vacsora is jobban esik a teraszon elfogyasztva, nem beszélve arról, hogy milyen felejthetetlen pillanatokat tud szerezni egy udvaron rendezett családi grillparti.

Viszont ahogy az időjárás hűvösebbre fordul, úgy csökken a szabad ég alatt töltött órák száma is. De ennek nem kell így lennie, hiszen ma már számos teraszfűtő berendezéssel varázsolhatunk kellemes időt teraszunkra a kevésbé meleg hónapokban is.

 

Különbségek az elektromos és gázos teraszmelegítők között

Attól függően, hogy hol fogjuk használni, figyelembe kell venni a kiválasztott fűtőtest energiaforrását. Egy gázzal működő melegítő nagy hatásfokának köszönhetően gyorsabban felmelegíti az adott helyiséget, mint egy elektromos, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy míg az elektromos melegítő használható beltéren, addig egy gázpalackkal működő melegítőt zárt helyen nem biztonságos üzemeltetni, ezért is van szükség a nagyobb teljesítményre.

További lényeges szempont, hogy míg az elektromos teraszmelegítő viszonylag helyhez kötött az elektromos vezeték miatt, addig a gázpalackkal működő társát szabadon mozgathatjuk, így a kertben oda helyezhetjük, ahol tényleg szükség van rá.

Mekkora területet melegít?

Általánosságban elmondható, hogy egy közepes teljesítményű teraszmelegítő hatását 20 négyzetméteres körben érezhetjük. Azonban ha ennél nagyobb területet szeretnénk befűteni, érdemes több melegítőt is beszerezni.

Dizájn és hatékonyság

Egy modern teraszmelegítőnek nem csak jól kell funkcionálnia, hanem fontos, hogy illeszkedjen a külső környezetbe. A Francisco Gomez Paz által tervezett Italkero olasz teraszmelegítők multifunkciós darabok, melyek egyszerre melegítenek, hangulatos fényt adnak és kerti bútorként is funkcionálnak. 

A dizájn díjas Dolce Vita, Faló vagy Faló EVO fantázianévre keresztelt darabok felszerelhetőek egy funkcionális könyöklő asztallal, így hideg időben is meleg és hangulatos környezetben élvezhetjük a reggeli kávé zamatát vagy a grillen készült finomságok ízeit.

Nem csak a fűtés, a bútor is fontos

Ahhoz, hogy kényelmesen eltölthessük ezt az időt a teraszon, nem elég, ha modern fűtőberendezésekkel vesszük körbe magunkat. Szükségünk lehet kényelmes, minőségi bútorokra is, mint például étkező- és ülőgarnitúra szettre, tárolókra és egyéb kiegészítőkre, amelyek egyszerre varázsolják kényelmessé és praktikussá a szabadtéri kikapcsolódásunk helyszínét. 

A SpaTrend kínálatában kültéri bútor is megtalálható a dizájn teraszmelegítők mellett, egyedi megjelenésű termékek széles választékával várja a látogatókat.