A legerősebb immunerősítő ételek

HírKlikk 2020. június 4. 20:44 2020. jún. 4. 20:44

Felmérést készített a WHO a járványveszély miatt, hogy melyek azok az ételek, amelyek hozzájárulhatnak egészségünk védelméhez. Hiszen a megfelelő táplálkozás is segíthet egészségünk megőrzésében.

A helyes táplálkozás természetesen nem helyettesíti a legfontosabb közegészségügyi és orvosi tanácsok betartását. Megvalósítása néha kihívásokkal és nehézségekkel járhat, de nagyon sok dolog megelőzhető a megfelelő életmód bevezetésével. Társadalmunk egyik leggyakoribb népbetegségét, az elhízást is lehetne ezzel csökkenteni.

A szervezet természetes ellenálló képessége javítható, ha táplálkozásunk során, a következő ásványi anyagokat és vitaminokat hozzáadjuk: vas, szelén, magnézium, réz, cink továbbá a C,D,E,A,B2,B6,B12 és B9 vitaminok.

Ezek a tápanyagok ott vannak a hétköznapokban előszeretettel használt termékekben is. A C vitamin megtalálható a brokkoliban, a paprikában, a petrezselyemzöldben ugyanúgy, mint a megszokott citrusfélékben. Nagy szerencsénkre, télen sem kell nélkülöznünk, mert a savanyú káposzta tökéletes forrása a vitaminnak. A D vitamin legnagyobb mennyiségben a tengeri halakban található meg, de felfedezhetjük a tejben, a tejtermékekben, a vajban és a tojásban is.

A nyomelemek közül a szelén és a cink antioxidáns hatásuk miatt segítik az immunrendszer helyes működését. Ezeket mind megleljük a marha, a sertés és a szárnyasok húsában, valamint a gombában, hagymában és fokhagymában. Természetes forrását képezi a lencse is.

Szervezetünk ellenálló képességét ezekkel tudjuk megsegíteni, hiszen a koronavírus-ellenes gyógyszert még nem találták fel. Azonban a külső támadások ellen addig is, amíg élhetünk vele, minden rendelkezésünkre álló erőforrást igénybe kell venni.