Csupán létezz!

Foglár Noémi 2019. július 8. 15:05 2019. júl. 8. 15:05

A munkával töltött és stresszel telített hétköznapokban szánj minden reggel és este tíz-tíz percet meditálásra, hidd el, jó hatással lesz az életedre!

Napjaid ezen két rövid szakaszában tudatosan lazítsd el tested, szellemed engedd át a nyugalomnak, hogy belső valódra koncentrálhass, s ezáltal tényleges megnyugvásra lelj! Ha megtanulod az elmédet egy bizonyos dologra összpontosítani és ezt napi szinten gyakorolni, az mind fiziológiai, mind lelki egyensúlyodra jó hatással lesz.

Ha rendszeresen meditálsz, egészségesebb leszel, ugyanis a gyakorlatok elején a légzésedre kell figyelned, hogy nyugodtabbá válj. Ettől ugyanis ellazulnak az izmaid, csökken a vérnyomásod és lassul a szívverésed.

Meditációs állapotban önmagadra koncentrálsz, ezáltal közelebb kerülsz a benned kavargó érzelmek megértéshez, azok tudatosításhoz, s ennek köszönhetően könnyen megtalálhatod problémáidra a megoldást.

További előnye, hogy higgadtabban tudsz majd reagálni a hétköznapi stresszhelyzetekben is. Mivel nyugodt pihenésről van szó, a meditálástól élesebbé válik elméd, kipihentnek fogod érezni magad a nap során, így könnyebben tudsz koncentrálni adott feladataidra.

A meditálásnak számos fajtája kipróbálható, de ha most indulsz el ezen az úton, kezd a legegyszerűbb gyakorlattal!

Ülj vagy feküdj le kényelmesen egy csendes helyen. Hunyd be a szemed, lassan végy három mély levegőt, és engedd, hogy mind szorongásaid, mind vágyaid elszálljanak átmenetileg, azaz fújd ki magadból a feszültséget!

Majd lélegezz természetesen, és figyelj annak ritmusára. Az agyad közben is dolgozni fog, jó és rossz gondolatok, érzések, emlékek is előtörnek majd. Hagyd, hogy így legyen, ne próbáld őket irányítani, csupán a légzésedre figyelj! Amennyiben hagyod a rossz gondolatokat és emlékeket a tudatalattid mélyéről feltörni, idővel távozni fognak belőled.

Ha úgy érzed, nyugodtabbá váltál, szánj két-három percet arra, hogy hálát, boldogságot érezz, ezáltal teremted meg nyugodt visszatérésed. Ne nyisd ki rögtön a szemed, ne kelj fel hirtelen, hagyj időt elernyedt testednek!

Forrás: Hírklikk