Előzzük meg a gondokat a kollagén és hyaluronsav segítségével

HírKlikk 2019. június 25. 13:20 2019. jún. 25. 13:20

Valószínűleg mindenki számára ismert, hogy a bőrünk és az ízületeink idővel veszítenek a rugalmasságukból, ahogy a csontjaink is a szilárdságukból. Lássuk, hogy mindezt mi, vagyis minek a hiánya okozza.

Kollagén, avagy mócsing

A kollagént az emberi szervezet is termeli, ami 30 éves korig zavartalan könnyedséggel meg is történik, de utána a termelés lelassul, majd a elkezd kiürülni a szervezetből. Ezt nem könnyű pótolni, de nem lehetetlen.

Ahogy változnak az idők, az emberek egyre kevesebb természetes kollagénhez jutnak, ami azt jelenti, hogy ez meg is jelenik a mindennapi életük folyamán. Míg régen a tudtukon kívül is nagy mennyiségű természetes kollagént fogyasztottak, úgy manapság ez már egyre jobban kiszorul a táplálkozásból. Így nem ritka, hogy egyre korábbi életszakaszban találkozhatunk az alábbi tünetekkel:

- különböző mozgásszervi problémák,
- gyorsan eltörő csontok,
- meglehetősen könnyen összeroppanó csigolyák,
- vészesen csikorgó izületek,
- valamint a gyorsan öregedő bőr.

A kollagén nagyfokú szilárdságot és egyben rugalmasságot biztosít a különböző testrészeknek. A csontoknak azt teszi lehetővé, hogy nehezen törjenek, azaz szilárdak és erősek legyenek. Megint máshol inkább mint egy rugalmas, sűrű szövésű háló vonja be a szükséges felületet, amibe puhán belesimulhat a környező szövet.

Szász Máté kutató biológus úgy fogalmazott, hogy „A nagymolekulájú kollagént az emberi szervezet nem képes feldolgozni. Ám az úgynevezett hidrolizált, vagyis előemésztett változata felszívódik.” Ettől függetlenül, bár a hatóanyag nem épül be a szervezetünkbe, de arra tökéletes, hogy egyensúlyban tartsa a kollagénszintet. A bőr üde és feszes lesz tőle, az ízületek mozgékonyabbak és rugalmasabbak. Felszívódás tekintetében az orálisan bevitt kollagén a legjobb, mint amilyenek a különböző étrendkiegészítők is. Fogyasztásukkor csökkentsük a koffein, az alkohol és a fogamzásgátlók mennyiségét, hogy tökéletes hatást érhessünk el.

Hyaluronsav, te csodás

Egy másik csodaszer a hyaluronsav, amit az tesz ennyire népszerűvé, hogy rendkívül nagy vízmegkötő hatással rendelkezik, amiből kifolyólag nagy területeket is képes kitölteni. Emellett kijelenthetjük, hogy ez a vegyületcsalád felel a testünk zavartalan működéséért, hiszen ennek a segítségével siklanak egymáson az ízületeink, ez felel a szem zavartalan forgásáért, működéséért, és a bőr, valamint a belső szervek feszességéért.

Népszerű egészségügyi alkalmazási területei:

- szemészet,
- urológia,
- bőrgyógyászat,
- allergológia,
- paradontológia,
- reumatológia. 

Óriási segítséget jelent a kozmetikusok számára azért, mert segít a bőrszövet feszességét megőrizni, és normalizálni a bőr anyagcseréjét.

Forrás: Hírklikk