Frissítsd tested, ápold szellemed!

Foglár Noémi 2019. július 10. 08:45 2019. júl. 10. 08:45

Kerülj összhangba önmagaddal, teremtsd meg belső harmóniádat! Ehhez nyújthat segítséget a jóga, India több ezer éves múltra visszatekintő kincse, amely eredeti jelentésében annyit tesz, mint erőinket összpontosítani, egyesíteni.

A jóga egy ősi vallásfilozófia, valamint gyógyító művészet, amely az életerő legoptimálisabb felhasználását tartja céljának. Gyógyító hatásai abból adódnak, hogy könnyen kivitelezhető testgyakorlatok és meditációs technikák végrehajtásán keresztül összehangolja a testet, a tudatot és az érzelmeket.

Ez egy önismereti út, amely segít önmagunk mélyebb felfedezésében. Kezdetben relaxációval és légzőgyakorlatokkal hozzuk testi funkcióinkat tökéletes koordinációba, hogy aztán rátérhessünk az érzelmi síkra, s fokozatosan felfedezzük belső tulajdonságainkat, érzéseinket.

A jógagyakorlatok tehát pozitívan hatnak egészségünkre és közérzetünkre. Erőt és energiát adnak, segítenek feloldani feszültségeinket. Erősítik személyiségünket, s ez kihat a környezetünkre is, mivel a mi pozitív életszemléletünk másokra is átragad.

Mielőtt belekezdenénk...

A nap első és utolsó órái a legideálisabbak a jógázáshoz. Testünk és elménk vitalizálása érdekében reggelente, az ébredést követően, üres gyomorral érdemes jógagyakorlatokat végeznünk. A vacsora után legalább két órával folytatott stresszoldó mozdulatsorok pedig elősegítik a mély és nyugodt alvást. Mindkét esetben viseljünk bő és kényelmes ruhát, olyat, amelyben könnyedén tudunk mozogni.

Feszültséget levezető meditáció

Tegyünk egy plédet a padlóra, a fal mellé. Feküdjünk rá, emeljünk lábainkat a falhoz, és támasszuk meg rajta őket. Csípőnk legyen a pléden, lábainkat tartsuk egyenesen, de térdeinket ne feszítsük meg. Lábfejeinket csípőszélességben tartsuk egymás mellett. Karjainkat helyezzük a testünk mellé, fölfelé fordított tenyérrel. Lazítsuk el a vállainkat és a karjainkat. Lélegezzünk egyenletesen ebben a pózban tíz percig. Már első alkalommal érezni fogjuk a gyakorlat pozitív hatásait, nyugodtabb lesz az éjszakánk.

Forrás: Hírklikk