Influenza – Egyre több a megbetegedés

HírKlikk 2020. január 22. 16:30 2020. jan. 22. 16:30

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés az országban. A figyelőszolgálat jelentése alapján végzett becslés szerint, az országban január 13. és 19. között 12 370, az előző hetinél 29,9 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai jelentéséből.

Mint írták, a betegek 38,8 százaléka a 15-34 éves korosztályból, 27,4 százaléka a 35-59 évesek közül került ki. Az érintettek 23,9 százaléka gyerek, míg a betegek 9,9 százaléka  60 éven felüli. A laboratóriumi vizsgálatok az esetek döntő többségében az influenza A vírusát mutatták ki.

A tájékoztatás szerint, péntektől teljes körű látogatási tilalom lép életbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén, ezen kívül a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, a kincsesbányai Platán Ápolási Intézetben, az alcsútdobozi Hársfalevél Ápolási Intézetben, és a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában.

Részleges látogatási tilalom van a Heves megyei Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet intenzív osztályán, a csecsemő-gyermekgyógyászati, az újszülött-, valamint krónikus belgyógyászati és az ápolási osztályán.

Forrás: MTI/Hírklikk