Legyen kellemes a lehelete!

HírKlikk 2019. július 29. 11:50 2019. júl. 29. 11:50

Ha fogkövet észlel, ínyét gyulladtnak találja, szuvas fogat vagy rosszul záródó pótlást talál a szájüregében, keressen fel egy fogorvost, aki megoldja a konkrét problémát, és ezzel együtt - az esetleges - kellemetlen szájszag is elmúlik.

Viszont, ha semmilyen kézzelfogható problémát nem észlelünk szánkban, leheletünket mégis kellemetlennek találjuk, valószínűleg fogmosási szokásainkon kell változtatnunk.

Az étel-és italfogyasztás, valamint a dohányzás miatt kialakuló kellemetlen szájszagnak ugyanis napi háromszori alapos fogmosással véget lehet vetni, ha…

…nem feledkezünk meg arról, hogy a nyelv tisztán tartására is gondot kell fordítani.

…időnként cseppentünk egy kevés antibakteriális hatású teafaolajat vagy zsályaolajat a fogkefénkre, s átdörzsöljük vele fogsorunkat.

…a fogmosást kiegészítjük szájvízzel történő öblítéssel, valamint fogzuhany és fogselyem használatával.

…tartunk a táskánkban cukormentes mentol ízű drazsét vagy rágógumit, és szájsprayt, s ezeket használjuk is minden étkezés után. Ha véletlen elfogytak, fogyasszunk el egy mandarint vagy egy narancsot, ezek is serkentik a nyálmirigyeink működését.

…odafigyelünk rá, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, mert elképzelhető, hogy csupán a szájszárazság az oka a kellemetlen szájszagunknak. Legjobb, ha borsmenta tea formájában visszük be a folyadékot szervezetünkbe, mert amellett, hogy kellemes illatú, baktériumölő hatású is.

Forrás: Hírklikk