Vörös áfonyával küzdhet a felfázás ellen

Foglár Noémi 2019. augusztus 15. 11:32 2019. aug. 15. 11:32

Amennyiben a szokottnál jóval gyakrabban van vizelési ingere, húgyhólyagjában fájdalmat érez vizelés közben, a vizelete sötét színű, csípős és szagos, valamint alhasi fájdalmaktól is szenved, szembesülnie kell a ténnyel: bizony felfázott.

Amennyiben máskor is szenvedett már a felfázás tüneteitől, biztosan próbálta otthon kúrálni magát borogatásokkal, ülőfürdőkkel vagy teákkal, kisebb-nagyobb eredménnyel. Jó hír lehet tehát az ön számára is, hogy létezik egy gyümölcs, amely hatékonyan segíthet a betegség gyógyításában.

A vörös áfonya fogyasztása megelőző és terápiás céllal egyaránt javasolt. Régóta alkalmazzák különböző betegségek gyógyítására, elsősorban a benne lévő csersav és antocianin miatt.

Későbbiekben felfedezett összetevői, a fruktóz és az antioxidánsok képesek meggátolni, hogy a baktériumok megtelepedjenek a húgyutakban, így egy ideje a felfázás kezelésére is javasolják.

Gyógynövényboltban vásároljon koncentrált vörös áfonya levet, és - a savassága enyhítése érdekében - adjon hozzá azonos mennyiségű cukor nélküli almalevet. Az így elkészült keverékből a betegség ideje alatt fogyasszon el napi másfél liternyit! Ezt a mennyiséget semmiképp ne lépje túl, mert a gyümölcsben lévő oxalát növelheti a vesekőképződés kockázatát.

Ha hajlamos vérrögképződésre vagy véralvadásgátló gyógyszert szed, akkor kénytelen a már bevált módszereit alkalmazni. Ezekben az esetekben ne próbálkozzon az ismertetett gyógymóddal, mert a vörös áfonya hatóanyagai fokozhatják a gyógyszer véralvadást gátló hatását, így súlyos vérzést okozhat együttes használatuk.

Annak érdekében, hogy a jövőben megelőzze a felfázást, ne üljön le hideg helyre, és még otthon se mászkáljon mezítláb. Ne viseljen műszálas alsóneműt, mert könnyen beleizzadhat, és ez zöld utat ad a hólyaghurutnak. Fogyasszon sok folyadékot, hogy legyen, ami átmossa a hólyagját, ezáltal megnehezítve a baktériumok megtelepedését.

Forrás: Hírklikk