Vörösborral kívül - belül

HírKlikk 2020. augusztus 3. 19:40 2020. aug. 3. 19:40

A vörösboros arcöblítés viszonylag ismeretlen szokás, de igazán hatásos. A házi, természetes borban rengeteg antioxidáns és vitamin van, ami segít megőrizni a bőr rugalmasságát. Emellett serkenti vérkeringést és még a bőr mély rétegeit is megtisztítja.

Minden nő szeretné tudni, hogyan őrizze meg bőrének fiatalságát, nem fordítva rá óriási energiát.

A bor serkenti a vérkeringést és még a bőr mély rétegeit is megtisztítja. Javasolt három naponta egyszer este vörösborral lemosni az arcunkat, vagy ezt kiválthatjuk egy frissítő boros arcpakolással. Természetesen erre legjobb a házi vörösbor, hiszen abban biztosan nincs semmiféle kémiai adalékanyag. Ha nincs házi vörösbor, akkor  jó minőségű bort vásároljunk.

Arcpakolás:

  • 4 evőkanál vörösbor
  • 1 teáskanál tej
  • kevés liszt

 

Az összetevőket keverjük össze pépessé, vigyük fel a megtisztított arcra, hagyjuk rajta 20 percig majd alaposan öblítsük le langyos vízzel.

A maszkban lévő vörösbor kiválóan tisztítja a bőrt, segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket, és élénkíti azt. Ezen ősi ital hatására a bőr megfiatalodik, és szó szerint kivirágzik!

A tej kiváló hatással van a bőrre. Számos hasznos összetevője van, amelyek közt megtalálhatóak az aminosavak és vitaminok. A tejzsír mélyen hidratálja, a tejben lévő összes hasznos tápanyag erősíti a bőrt.

A kezelés után érdemes hidratáló krémmel bekenni az arcot. Legjobb, ha este csinálunk ilyen maszkot. Biztos eredményes lesz!

A vörösbor nemes ital. Természetesen az orvosok nem csak külsőleges használatát javasolják, belsőleg is hasznos. De csak mértékkel!

A bor serkenti a memóriát, nyugtatja az idegeket, segít csökkenteni a stresszt.

Az antioxidánsokból bőséggel van az antioxidánsokból, amelyek csökkentik az öregedést és megakadályozzák a zsír lerakódását a szervezetben. Tehát egészségünkre!

Forrás: ketkes.com