„A félelem százszor kártékonyabb, mint a vírus"

HírKlikk 2021. április 5. 15:45 2021. ápr. 5. 15:45

Müller Péter író arról beszélt, hogy miként élte meg a járványt és magát a betegséget.

„Ágnesnek semmilyen tünete nem volt. Nekem volt egy nehéz húsz percem, amikor éreztem, hogy átmegy rajtam a betegség. Ez a mi tapasztalatunk, de tudjuk, hogy szerencsések vagyunk, mert mások sokkal nehezebben vészelik át ezt a betegséget” – mondta Müller Péter a Ripostnak, hozzátette, hogy nem féltek attól, hogy állapotuk súlyosabbá válik, mert a félelem sokkal kártékonyabb, mint maga a vírus.

„Úgy is mondhatnám: inkább legyek beteg, mint hogy félelemben éljek. A félelem ugyanis olyan sokféle pszichoszomatikus folyamatot indít el a testben, ami mindennél rosszabb. Az óvatosság persze indokolt, de ahhoz nem kell félni” – részletezte Müller Péter, aki elárulta, hogy legutóbb gyerekkorában félt tényleg, még a II. világháborúban, amikor édesanyjával egy bunkerben húzták meg magukat.

„Akkor az utcán hevertek a halottak, most a kórházakban. A Covid rejtőzködő, alattomos veszedelem, kiszámíthatatlanul vezethet halálhoz” – mesélte.

Az író szerint a járvány árnyékában különös fény vetül a húsvétra.

„Ilyenkor a téli halott természettel együtt egy kicsit mi magunk is meghalunk. És aztán újjászületünk. Még inkább így van ez idén, amikor abban reménykedünk, hogy vége lesz a járványnak, és visszajön, ami volt. Soha! A régi nem jön vissza. Nem jöhet! Új élet születik” – összegzett Müller Péter író. 

Forrás: ripost.hu