A Google-térkép kap egy fertőzöttséget mutató funkciót

HírKlikk 2020. szeptember 24. 10:30 2020. szept. 24. 10:30

A Google 220 országban, így nálunk is elérhetővé teszi az új funkcióját, amivel láthatjuk a fertőzöttek arányának változását az egyes régiókban.

A hvg.hu számol be arról, hogy a Google az év eleje óta több olyan frissítést is készített már a szolgáltatásaihoz, amikkel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre igyekeztek reagálni. Változtattak például a térképhez tartozó navigáció algoritmusán, hogy pontos(abb)an mutassa, mikor milyen erős forgalomra számíthatunk, de feltüntették azt is, hogy az egyes helyek vállalnak-e házhoz szállítást, vagy lehet-e tőlük elvitelre kérni az ételt.

Most egy új, érdekes funkció érkezik a Google-térkép mobilos változatára, amit még ezen a héten elérhetővé tesznek a világ 220 országában, köztük Magyarországon is,

A Google ezentúl minden egyes ország esetében feltünteti, hogy ott emelkedett-e a koronavírus-fertőzöttek száma, és ha igen, milyen arányban. Ez főleg azoknak lehet hasznos, akiknek muszáj utazniuk – például a kamionosoknak, vagy azoknak, akik két ország között ingáznak a munkájuk miatt.

A funkciót megjelenítő algoritmus hétnapos átlagban veszi majd a Covid-eseteket, és azt nézi meg, 100 ezer emberre vetítve növekedett, vagy esetleg csökkent-e az esetszám. A szoftver az amerikai Johns Hopkins Egyetem és az Egészségügyi Világszervezet adatait használja.

Forrás: hvg.hu