A kék az új fekete? Íme az egyik legnépszerűbb férfi öltöny szett

HírKlikk 2021. április 14. 17:05 2021. ápr. 14. 17:05

Öltönyvásárlás előtt állsz? Fontosnak tartod, hogy divatos, tökéletesen passzoló darabra essen a választásod? A mai kor férfija nem csak egyfajta szimbólumként tekint az öltönyviselésre, hanem gyakran a munkakör elmaradhatatlan elemének is számít az. Míg a klasszikus háromrészes öltöny rendszerint az ilyen típusú öltözködést megkövetelő eseményeken elmaradhatatlan, addig, ahogyan haladunk a hétköznapi öltözködés felé, úgy lazulnak a szabályok és az elegáns darabok társíthatósága.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a klasszikus öltöny zakó részét gond nélkül társíthatnánk egy laza farmerral. A színek mellett sem mehetünk el, hiszen a fekete és a szürke mellett a kék is mind kedveltebb. Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a kék öltönyök. Szinte mindenkinek jól áll. Akár a nyári hónapokban is gond nélkül viselheted, hiszen kevésbé érzed majd melegnek, mint a klasszikus feketét. Ha jól választasz mellé bőrcipőt, akkor izgalmas végeredményt kaphatsz. 

Az alkalom jellegétől függően, érdemes társítani inggel, pólóval. Az irodai viselet esetében az általa megkövetelt normák kerülnek fókuszba. A dress code akkor is érvényben lehet, ha azt nem fektetik munkaszerződésbe. Szabadidődben azonban bátran társíthatod egy fehér pólóval és laza nadrággal. Arra azonban minden esetben figyelj, hogy ha fehérrel kombinálod, akkor a fehér tényleg fehér legyen. Bár sokan úgy vélik, hogy a kék az új fekete, de természetesen egy klasszikus fekete öltöny is kitűnő szolgálatot tesz a gardróbban. Esetében a fekete is legyen valóban fekete. S hogy mi a helyzet a cipővel? A matt és a fényes lábbeli egyaránt jó döntés lehet, de arra figyelj, hogy anyagát az öltönyhöz válaszd. Ha jól szabott nadrággal társítod, akkor az nem fogja eltakarni az egész cipőt. Olyan apró, ám annál fontosabb alapok ezek, amelyek az igényes megjelenés zálogának számíthatnak. 

S persze az öltözködés nem minden, de kezdő lépés lehet ahhoz, hogy magabiztosan állj feladataidhoz. Egy jól megválasztott öltöny önbizalmat ad, amelynek előnyeit mind magánéletedben, mind karrieredben megtapasztalhatod. Bár a méretre igazítás kérdése mellett nem mehetsz el, de akár online webáruház segítségét is kérheted az ideális szabásvonal megtalálásához. 

 
Forrás: Hírklikk