Alapi István: Álmodtam egy világot magamnak?

Veress Katka 2023. november 19. 14:30 2023. nov. 19. 14:30

Alapi István 1962-ben született Sagótarjánban, így a 2022 év számára egy meghatározó állomás, jubileumi forduló, egy élet tapasztalatának mértföldköve volt. Így az Álmodtam egy világom magamnak? című könyvének megjelenése méltó köszöntése volt hazánk egyik legmeghatározóbb gitárosának. Ezen dátum kiváló apropó egy 45 éves szakmai múlttal rendelkező zenész életét bemutató könyv megírásához.

A könyv címe: ÁLMODTAM EGY VILÁGOT MAGAMNAK?” – igen, kérdőjellel a végén, sejtelmesen vetíti elénk e könyvbe rejthető, a szerzőben már meglevő belső kérdéseket, bizonytalanságot is. A fő irány mégsem válaszolni e kérdésre! Inkább egy élményekkel, titkokkal teli, izgalmas emlékezés, nosztalgikus visszaidézése a fiatalság és az élet adta történéseknek, ezáltal megosztva az olvasókkal érzéseket, tényeket, gondolatokat. Beengedve az érdeklődőt a zenei élet külső szemmel nézve misztikus, izgalmas, vágyott világába. Megmutatva, hogy ezt az életet ugyanúgy emberek élték, élik, akik az olvasókhoz hasonlóan hibáznak, vívódnak, boldogok vagy boldogtalanok, küzdenek a mindennapok kihívásaival és vágynak valamire, ami még nem az övék, miközben keresik a boldogságot, a sikert és az elismerést. 

Életrajzi könyv, mely szinte kényszeríti íróját, hogy megossza élményeit, átadja érzéseit és beavassa titkokba, humoros vagy éppen döbbenetes sztorikba olvasóit. Egy visszatekintő, mindent újra górcső alá tevő elmélkedés, a már a jelenből a múltba visszapillantó, nem kritizáló emlékezés. Az események, emlékek őszinte felidézése, nosztalgia és konklúzió keveréke egy érett, 60 év tapasztalatát birtokló lélek által.

A művész kiemelkedő és egyedi zenei életművének a kezdetektől napjainkig való bemutatása saját érzésein át, az általa választott, kozmetikázatlan őszinteséggel mutatja be a megélt kor és kultúra ízeit, méltó és méltatlan körülményeit rövid történetek mesélésével.

A  zenészként eltöltött évtizedei alatt, játszott 34 Edda lemezen, közreműködött közel 300 magyar és külföldi előadó albumán és koncertjein: többek között Katona KláriVarga Miklós, Keresztes IldikóSzentpéteri Csilla, Szakcsi Lakatos Béla, Mága Zoltán, Havasi Balázs stb. Első sikereit fiatalon a Front zenekarral, a ’83-as KI MIT TUD-on érte el, majd a közel 45 év alatt bejárta Európát, hallhatták gitárjátékát Ázsiától Amerikáig.

A Boook Kiadó támogatásával és gondozásában megjelentetett könyve, ebben az évben jelölve lett „AZ ÉV KÖNYVE” díjra. Több száz fantasztikus könyv közül a napokban István könyve az olvasók szavazatai alapján bekerült a TOP30 közé, ezzel is bizonyítva a könyv értékét és sikerét. Elindult a szavazás a TOP10-be jutásért, ahol mindazok, akik eddig is támogatták szavazatukkal Istvánt, és mindazok, akik még nem, de szeretik őt, a munkásságát, a gitárjátékát, a salgótarjáni srácot… azok ezen a linken néhány másodperc alatt mellé állhatnak és viszonozhatják neki mindazt, amit tőle kaptak az elmúlt évek alatt!

Alapi Istvánról:

ProArte, Artisjus és Fonogram díjas magyar előadóművész, gitáros, zeneszerző, az Edda Művek tagja. A magyar könnyűzenei élet kiemelkedő személyisége, Nógrád megye díszpolgára, ezen kívül 2018-ban a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetés adományozottja.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom