Biciklin menekült a szökött terrorista Londonban, de elfogták

HírKlikk 2023. szeptember 10. 09:15 2023. szept. 10. 09:15

Óriási erőket mozgósítottak Londonban a börtönből megszökött terrorista elfogására, és az akció négy nap után sikerrel járt. Daniel Abed Khalife épp biciklizett Londonban, amikor egy rendőr észrevette, és megbilincselte. A terrorista állítólag csak nevetett, amikor elfogták.

Khalife az a katona, akit azzal vádolnak, hogy hamis bombákat helyezett el egy katonai bázison. Már pénteken sokan látták a börtön közelében egy forgalmas kereszteződésben. Szombaton akkor fogták el, amikor egy nyugat-londoni csatorna mentén kerékpározott Northoltban. Egy rendőr vette észre, lerángatta a járműről, és megbilincselte – írja az Index

A hatóságok szerint a szökött rab együttműködő volt, amikor letartóztatták.

The Sun birtokába került felvételen látható, hogy a 21 éves férfi bilincsben ül egy hálózsák, és egy hűtőtáska mellett.

Rishi Sunak miniszterelnök megköszönte a rendőrségnek és a lakosságnak, amiért segítették a nyomozók munkáját. Kijelentette: vizsgálatot indítanak Khalife ügyében, és kiderítik, hogyan tudott megszökni a börtönből. 

Eddig csak annyit tudni, hogy a férfi a börtönkonyhán dolgozott, és konyhai egyenruhát viselt, amikor eltűnt. Feltételezések szerint a börtön egyik ételszállító teherautója alá szíjazta magát, így jutott ki a kapun.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom