Elavult céges honlap – többet árt, mint használ!

HírKlikk 2020. november 9. 08:27 2020. nov. 9. 08:27

A weboldalak sok esetben egy egyszeri alkalmat jelentenek a cégeknek, vállalkozásoknak, pedig nem szabad hagyni felügyelet és karbantartás nélkül a weboldalakat, webshopokat. Temérdek „magára hagyott” céges weboldal árválkodik a neten.

A céges honlap frissítése akár heti vagy havi szinten is aktuálissá válhat. Új információk, új termékek is igénylik a tartalom frissítését. Időnként érdemes a dizájn újragondolását is napirendre tűzni. A feltöltött adatok, információk tartalomkezelése elengedhetetlen a cégek számára, mert ahol nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, ott előbb-utóbb ügyfél/vevő/megbízó elvesztésével lehet számolni. Az elavult vagy hiányos információkkal rendelkező honlapok azonnali frissítésért kiáltanak, vagy legalábbis azok, akik az oldalra tévednek! 

Érdemes mindezt profi szakemberekre bízni. akik több éves szakmai múlttal rendelkeznek weboldalak, webshop karbantartásával. Megfelelő, biztos tudással és hozzáértéssel ezek a dolgok könnyűnek tűnnek, pedig nem azok.

Miért nem bízzák ezeket a feladatokat hozzáértő szakemberekre vállalkozások, cégek?

Értékes időt spórolhatnak és nem kell egy állandó alkalmazottat mindezekért fizetni. Az állandóan felmerülő probléma, hogy aki megcsinálta a weboldalt, az már nem foglalkozik vele, esetleg elérhetetlen, vagy egyszerűen nem fog utómunkálatokkal időről-időre bíbelődni. De van még több oka is, hogy miért érdemes profi szakemberre bízni mindezt.

Nem kell személyes kontakt sem a frissítés érdekében – ez most kiváltképp tökéletes megoldás a koronavírus idejében. Az infókat, fotókat elég csak elküldeni a megbízott cég munkatársának és már megy is a frissítés. A másik ok, hogy mindig elérhetőek és segítőkészek, telefonon és e-mailben egyaránt. Harmadik ok, hogy mindent profin elvégeznek, tehát telepítenek ha kell, biztonsági mentéseket készítenek, és még sorolhatnánk.

Személy szerint, én az alap szolgáltatást és a SEO szolgáltatási csomagokat ismerem és javaslom.

Az alapban is minden benne van, ami egy honlap frissítéséhez szükséges.

Amit tartalmaz a szolgáltatás:

Látogatottsági adatok elemzése, amelyet elektronikus úton megküldenek havi egy alkalommal.

Alkalmankénti frissítések, biztonsági mentések, telepítések. Illetve monitorozás.

Amennyiben mégis a cég tulajdonosa vagy alkalmazottja szeretne végrehajtani módosításokat, arra is van lehetőség. Technikai segítségnyújtás igénybevételével, telefonon vagy e-mailben állnak a rendelkezésünkre.

A havi szolgáltatási díj tartalmaz tartalomkészítést is, persze előre fixált időre, de van lehetőség több időre is igénybe venni ezt a szolgáltatást óradíj ellenében. Ez is nagyon jó és hasznos lehetőség a weboldalak tulajdonosainak, mert a szövegírás, tartalomkészítés is külön szakma.

Webshopoknál pedig árlistákat tesznek fel, módosítják, ha kell, vagy új termékeket töltenek fel.

Illetve nem utolsó sorban SEO szempontok szerint kiegészítésre kerülnek a META tagok és még sok minden más is.

Mindezt havi 20-30 ezer forintért. Ugye, hogy ennyi pénzért nem érdemes az értékes időt elpazarolni vagy munkatársat felvenni ezekre a feladatokra?

Az úgynevezett SEO szolgáltatás némileg többet ad azoknak, akik ezt választják. Az alapokon felül, havi egy riport a Google organikus találatai alapján, illetve heti egy-két óra Adwords menedzsment, szóval, szerintem mind a két csomag teljesen jó és megfelelő honlapok frissítésére, webshopok, weboldalak karbantartására.

Tehát érdemes pénzt szánni a honlap karbantartására, folyamatos frissítésére mert hosszú távon egészen biztosan kifizetődő lesz a dolog.