„Én itt csak egy szörnyszülött vagyok”

HírKlikk 2020. október 22. 20:15 2020. okt. 22. 20:15

A szászországi közszolgálati műsorszóró a transznemű emberek magyarországi helyzetéről közölt jelentést tévéhíradójában és annak internet-oldalán. A jelentésnek adott címet egy Alex nevű magyar transzneműtől idézte a szerző: „Én itt csak egy szörnyszülött vagyok”. A jelentés arra a jogszabályra tért ki, amely megtiltotta, hogy a transzneműek új nemét átvezessék a hivatalos dokumentumokba.

Az MDR cikke beszámol arról, hogy az Orbán-kormány tíz éve homofób és transznemű-ellenes politikájával kelt feltűnést, a társadalmi kisebbségeket teszi felelőssé a társadalom állítólagos széteséséért. Ismerteti az e vonalba tartozó többi jogszabályt is, és idézi az Amnesty International jogvédő szervezetet, amely szerint a tiltás, hogy a transzneműek nemét megváltoztassák a dokumentumokban is,  „további diszkriminációhoz, és az ilyen emberek elleni támadások kiéleződéséhez vezet, sérti az érintettek jogait, és tágítja az környezet ellenségességét, s a középkorba veti vissza Magyarországot”. 

Az idézett transznemű Alex, aki a papírjaiban még mindig nő, sok társától eltérően, rendelkezik ugyan munkahellyel, de úgy érzi, nem látják szívesen a hazájában, és menyasszonyával Kanadába készül költözni – írta az MDR. 

 
Forrás: Hírklikk