Folytatódnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár jubileumi programjai

HírKlikk 2024. szeptember 21. 16:35 2024. szept. 21. 16:35

​​​​​​​Folytatódnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) jubileumi programjai, ezek között szeptembertől kiállításokkal, tudományos előadásokkal és beszélgetéssorozattal várják a látogatókat.

A közlemény szerint az intézmény fennállásának 120. évfordulója alkalmából szeptemberben több jelentős eseményre is sor kerül a FSZEK könyvtári hálózatában. Ezek között folytatódik az Otthon a könyvtárban elnevezésű programsorozat, amelynek keretében az egyes könyvtárakban zenés programok, kiállítások, robotika foglalkozások, bábelőadások várják az érdeklődőket.

Folytatódik a Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában című szabadegyetem is, amelynek harmadik évadában az európai uniós szakpolitikák ismerhetők meg szakértő előadók segítségével.

Szeptember 26-án beszélgetéssorozat kezdődik Másfél évtized: társadalom és kultúra a főváros könyvtárának születése idején címmel, amely a múlt század első évtizedeinek Budapestjét idézi meg, azt az időszakot, amely az idén 120 éves könyvtár megszületésének, megnyitásának ideje is.

A Város és vezetői - Bárczy István és köre című beszélgetés 17 órakor kezdődik az Ötpacsirta Szalonban. A vendég Hatos Pál történész, beszélgetőtársa László Ferenc művelődéstörténész, kritikus lesz.

A tájékoztatás szerint a FSZEK ismét jelen lesz a Budapest Könyvfőváros programsorozattal a Nemzetközi Könyvfesztiválon is, ahol szeptember 26-29-ig önálló standdal várják az érdeklődőket.

A Nekem az olvasás című pódiumbeszélgetéseken olyan közreműködők mesélnek az olvasáshoz fűződő viszonyukról, mint Janicsák Veca énekes, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Szabó Erika színésznő, Háy János író és Klem Viktor színész.

A jubileumi év programjairól a fszek.hu portálon olvasható bővebb információ.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom