Jövőre megnyithat végre a Rác fürdő

HírKlikk 2021. augusztus 5. 20:38 2021. aug. 5. 20:38

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. tulajdonába került a Rác fürdő és a mellé épült szálloda; a fürdő jövőre megnyithat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közleményben felidézték: május végén árverésen szerezte meg a BGYH Zrt. a Rác fürdőt és a mellé épült szállodát. Az adás-vételi szerződés aláírása augusztus első hetéig húzódott, a kulcsok pedig várhatóan szeptember elején kerülnek a fővárosi cég birtokába.

A közleményben idézték Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest, aki azt mondta: legkésőbb jövő év végén szeretnék megnyitni a Rác fürdőt. A felújítás üteme attól is függ, milyen anyagi helyzetben lesz a főváros, de akár uniós források bevonása sem kizárt.

A városvezetés számára kiemelt jelentőségű visszaszerezni a különleges atmoszférájú fürdőt és a hotelt – mondta.

Gy. Németh Erzsébet hatalmas hibának nevezte, hogy a Tarlós István vezette főváros megakadályozta 2010-ben a létesítmény megnyitását, hiszen a fürdőt akkor gyönyörűen felújították, készen állt a használatra, akárcsak a szálloda.

Azóta rohamosan romlott az ingatlanok állapota, különösen a fürdőé, amelyet szinte újra fel kell majd újítani – közölte.

A vételár kifizetését követően, 15 nap múlva kerülhet sor a birtokba vételre, így jelenleg nem lehet tudni, milyen állapotban van a fürdő és a szálloda – idézték Szűts Ildikót, a BGYH vezérigazgatóját.

Szavai szerint a város- és a cégvezetés szándéka egyértelmű: műszaki állapotfelmérés és üzleti koncepció készül. Ennek alapján lehet majd dönteni a szálloda sorsáról, a fürdő felújítását pedig a legrövidebb időn belül szeretné megkezdeni a BGYH. A hotel sorsáról a Fővárosi Közgyűlés dönt majd.

A BGYH egyetlen ajánlattevőként licitált május 31-én a fürdőre és a szállodára, így a főváros cége az 5 milliárd forintos kikiáltási áron szerezte meg a 3333 négyzetméteres Rác fürdőt, valamint a 2070 négyzetméteres, 67 szobás szállodát.

Forrás: MTI/Hírklikk