Kontár villanyszerelő miatt halt meg egy nő Nógrádban

HírKlikk 2024. május 28. 11:45 2024. máj. 28. 11:45

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 48 éves férfi ellen, aki szakirányú végzettség nélkül elvállalta egy családi ház villanyszerelési munkálatait, és szakszerűtlen munkája a megbízója halálát okozta – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfit 2022 januárjában egy ismerőse megkérte, hogy szerelje meg az otthonában a villamos hálózatot. A vádlottnak nem volt villanyszerelői végzettsége, mégis elvállalta a munkát.

A szerelés során a férfi szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a sértett szólt neki, hogy „csíp a víz", kiiktatta a bojler földelését. A szakismeret hiányában elvégzett munkálatok után az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el.

Pár nappal később az elektromos rendszerben fennálló feszültség megjelent a fém hálózatban – így a fürdőszobában lévő szanitereken is –, ennek következtében a 44 éves nő tisztálkodás közben halálos áramütést szenvedett.

A büntetlen előéletű férfit, aki beismerte a cselekmény elkövetését, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg az ügyészség.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom