Magyarországon készül Európa legnagyobb templomban épített betleheme

HírKlikk 2023. november 27. 06:10 2023. nov. 27. 06:10

Idén 75. alkalommal mutatják be Európa legszebb és egyben legnagyobb templomban épített betlehemét. A látogatók tízezreit vonzó vörsi betlehemet 1948 óta minden évben megépítették, hogy hírét vigye Jézus születésének.

– Külön köszönetet szeretnék mondani azoknak a vörsi önkénteseknek, akik idejüket és energiájuk áldozzák a betlehem megépítésére. Nélkülük nem csodálhatná meg a sok tízezer idelátogató ezt a remekművet – mondta büszkén a veol.hu-nak Simon György, a betlehem egyik fő szervezője, Vörs alpolgármestere.

A vörsi betlehem december 3-tól január végéig látogatható a Szent Márton püspök-templomban. Belépődíj nincs. 

A csodálatot kiváltó betlehemi jelenet célja, hogy az emberek elgondolkodjanak egy pillanatra az olcsó fényképek és reklámok zuhatagában, és ne felejtsék el, hogy karácsony időszakában Jézusnak a szívünkben kell lakoznia.

A templom mellett 50 méterrel megnyitott a vörsi adventi vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük van forralt fehér- vagy vörösbort, forró csokit és forró teát fogyasztani. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenállhatatlan ízét egy helyi titkos eszencia adja. 

Forrás: veol.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom