Május elsején 128. születésnapját ünnepli a Vígszínház

HírKlikk 2024. április 20. 13:15 2024. ápr. 20. 13:15

Az idén is megrendezik a Vígmajálist: május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby.

Emellett kedvezményes jegyvásárlási lehetőségekkel, dedikálással és vetítéssorozattal várják az érdeklődőket, a gyerekek számára pedig játékos foglalkozásokkal készülnek – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Ditrói Mór utcában kültéri programokat rendeznek, amelyeken a részvétel díjtalan. A programsorozat 14 óra 30 perctől az Így készült a Pinokkió című werkfilm vetítésével indul. A zenés darab alkotói arra törekedtek, hogy az ismert Pinokkió-feldolgozásokhoz képest minél többet megmutassanak az eredeti történet csapongó fantáziájából, játékosságából és humorából. A produkció keletkezéséről és próbafolyamatáról készült filmben bemutatják a műhelymunkát, valamint megismerhetők a szereplők és az alkotók gondolatai – írják a színház honlapján.

Délután három órakor Rudolf Péter igazgató ismerteti a 2024/25-ös évad bemutatóit. Ezt követően zenés műsorral várják a közönséget: a társulat művészei részleteket adnak elő a színház előadásaiból, a koncert műsorvezetője Brasch Bence lesz.

A gyereksarokban 14 és 17 óra között tartanak foglalkozásokat, lufihajtogatással, „víg-tetkó" készítéssel és arcfestéssel is várják a gyerekeket.

Délután dedikálást rendeznek a színház főbejárata melletti teraszokon.

Tizenegy órától a nagyszínpadon a VÍG125 dokumentum(játék)film előbemutatóját tartják a színház bérletesei számára, 18 órától pedig zártkörű díszbemutató lesz. A négyrészes, játékfilmes elemekkel gazdagított dokumentumfilm elmeséli a Vígszínház 1896-tól 2021-ig tartó 125 éves történetét, felvillantja a fontosabb fordulópontokat. Az archív felvételekkel, interjúkkal és előadásrészletekkel illusztrált filmben a kulisszák mögötti történeteket játékfilmes eszközökkel mesélik el az alkotók. A szereplők és a megszólalók között megtalálhatók a társulat egykori és mai tagjai.

A rendezvény részletes programja ezen a linken érhető el.

Forrás: MTI