Makány Márta Orbán Viktor csapatának szerelésére szavazott

HírKlikk 2020. szeptember 12. 17:30 2020. szept. 12. 17:30

A nemzetközileg is elismert divattervező értékelte az elsőosztályú magyar futballcsapatok mezeit. A szakembernél Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc csapata, a Fehérvár szerelése vitte el a pálmát. Mint mondta, egy pillanatot sem gondolkodott azon, melyik mezt válassza. Azt a véleményét sem rejtette véka alá, hogy sok csapatnak mez tekintetében még van hová fejlődnie, mert vannak, akik nem ütik meg az NB 1-es mércét.

– Nálam nem lehet kérdéses a végeredmény, egyértelműen a Fehérvár csapatának piros-kék hazai meze a nyerő – nyilatkozta a divattervező a Vasárnapi Blikknek. – Harmonikus színek jellemzik, nem nagyon lehet hibát felfedezni rajta, az összhatása engem meggyőzött, kiemelkedik a mezőnyből.

Makány Márta ugyanakkor a többiekkel szemben kritikus volt, szerinte nem mindegyik dressz üti meg az első osztályú szintet. Úgy véli, az együttesek túlnyomó többségénél van még hova fejlődni, ami a dizájnt, vagy mondjuk a színösszeállítását illeti.

– Sok helyütt hiányolom a koncepciót. Egy ruhadarab – legyen szó bármelyikről – tervezése során, ez a legfontosabb szempont – mondta Makány. – A fehérvári a legegységesebb, a többi helyen sajnos nem érzem, hogy igazán összeállt volna, kerek lenne az egész. Azt gondolom, hogy ebben a tekintetben fejlődni kell. Tapasztalatom szerint, a külföldi, topligában szereplő futballgárdák előrébb járnak, van tehát mit behoznunk.

Forrás: Hírklikk