Mitől lesz kreatív egy Valentin napi ajándék?

HírKlikk 2021. február 8. 18:18 2021. feb. 8. 18:18

Hogyan legyünk kreatívak? Ez a 21. század egyik nagy kihívása – legyen szó a munkaerőpiacról vagy a szerelemről. Ez utóbbiban szerintünk könnyebb dolgunk van: a kreativitás abból ered, hogy ismerjük a partnerünket.

Egy szív alakú csoki a sarki közértből olyasmi, amit a világ összes emberének adhatnánk, és nem lőnénk nagyon mellé. De valószínűleg ennél valami jobbat akarnánk adni idén. Mitől lesz tehát kreatív az ajándék? Egy szín, egy íz, egy hangulat, egy közös emlék, az egymásra fókuszálás, az együtt töltött minőségi idő, egy erős ölelés, egy igazi csók – mind az ajándék részei lehetnek. Mindezt egyetlen ajándékba „csomagolni” nem könnyű, de egyes részeit érdemes megpróbálni!

Elevenítsük fel a közös emlékeket!

Ha már együtt vagyunk egy ideje, könnyen lehet, hogy (főleg az utóbbi idő) napi rutinja legalább egy kicsit „bedarálta” a kezdeti romantikát. Emlékezzünk együtt! Erre jó lehet néhány kinyomtatott közös fénykép (a számítógépről úgyis gyakran el szoktak veszni…), ezekhez való keretek, de egy íz (akár bolti, éttermi, akár otthoni), például egy közös külföldi útról, vagy egy illat (kölnitől kezdve érzéki illatú, aromaterápiás masszázsolajig) is visszahozhat rengeteg emléket. De akár megnézhetünk egy filmet, amelyet az egyik első randin láttunk moziban is.

Készítsünk közös, offline programot egy teljes napra vagy hétvégére!

Tavaly valószínűleg jóval többet ültünk képernyők (mobiltelefonok, tabletek, laptopok, TV, stb) előtt a neten „lógva”, mint szerettük volna és egészséges lett volna. „Áldozzunk fel” egy napot vagy kettőt az online aktivitásunkból, hogy a valós jelenben legyünk szerelmünkkel!

A lehetőségek igen korlátozottak – tudjuk. De ez nem azt jelenti, hogy egész nap bent kell lennünk. Kivehetjük közösen ugyanazt a szabadnapot a munkából és egy egyébként kissé zsúfolt, népszerű túracélpontot is kiválaszthatunk: lehet, hogy február közepén egyedül leszünk!

Egy jó túrázáshoz pedig érdemes dzsekiben, túracipőben, ruhákban, stb. érkezni. Ez is kiváló ajándék lehet.

A lakás feldobása

De egy kirándulás nem fogja megváltoztatni a tényt, hogy az idő legnagyobb részét otthon kell, hogy töltsük. Miért ne tennénk ezt harmóniában, kényelemben? Lehet, hogy épp egy kávéfőzőre van szükség otthon vagy egy konyhai robotra, esetleg egy festményre, amelyet mindketten kedveltek.

Ne álljunk meg a szívecskés csokinál!

Tény és való, hogy nem mindig egyszerű kreatív Valentin napi ajándékokat találni. De ha belegondolunk, mi is az, amit a párunk igazán szeret, milyen ajándékoknak örült eddig, mit szeret igazán csinálni, akkor már csak az időt kell rászánnunk, hogy egy közös élményt hozzunk létre, amelyre évek múltán is jó lesz emlékezni!