Négy családi házat kell kiüríteni Gödöllőn egy robbanóeszköz miatt

HírKlikk 2024. április 23. 10:55 2024. ápr. 23. 10:55

Négy családi házat kell kiüríteni Gödöllőn a Ligeti Juliska utcában, ahol földmunkák során egy feltételezett – valószínűleg második világháborús – robbanóeszköz került elő – közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje.

Gajdos Milán főhadnagy telefonon azt mondta, hogy egy építési területen a föld alól került elő a feltételezett robbanóeszköz, amelyet jelenleg a tűzszerész katonák vizsgálnak.

A biztonságos feladatellátás miatt üríti ki a rendőrség a négy közeli családi házat – tette hozzá.

FRISSÍTÉS:

Elszállították a tűzszerészek a Gödöllőn előkerült második világháborús repeszbombát – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel kedden délelőtt.

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: egy építési területen a föld alól került elő a robbanóeszköz, amelyről a tűzszerész járőr megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, 35 kilogrammos szovjet repeszbomba, biztosított gyújtószerkezettel.

Hozzátette: az eszközt elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik.

Közölte azt is, a tűzszerész művelet idejére a rendőrség négy, közelben lévő családi házat kiürített. A repeszbomba elszállítása után a lakók visszatérhettek otthonukba.

Forrás: MTI