Óriás koncert lesz ma a Hősök terén

HírKlikk 2021. november 13. 10:00 2021. nov. 13. 10:00

A magyar énekes-dalszerző, Azahriah és az elektronikus zene nagyágyúja, Joel Corry is élőben lép fel az MTV World Stage Magyarország színpadán, az MTV Music Week zenei programsorozat utolsó koncertjén a budapesti Hősök terén. Az óriás koncert kiemelt fellépője a OneRepublic lesz.

Az MTV World Stage egy globális zenei sorozat, amely a világ legmenőbb előadóit mutatja be. A fesztiválokon és egyedülálló koncerthelyszíneken, élőben rögzített eseménysorozat a zenei világ legmeghatározóbb előadói szoktak fellépni – írja a koncert.hu.

A mai koncert egyben a 2021-es MTV Europe Music Awards show felvezetője is lesz. A nem mindennapi gálát holnap, november 14-én, vasárnap, közép-európai idő szerint 21:00-tól élőben közvetítik világszerte Magyarországról, a Papp László Sportarénából.

Mint már előre bejelentették, nem véletlenül választották Magyarországot, illetve Budapestet a könnyűzenei világesemény helyszínéül.

A szervezők ugyanis tiltakozó akcióval is készülnek a magyar LMBTQ-ellenes törvény miatt. Chris McCarthy, az MTV elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy élnek a lehetőséggel, ha már a magyar fővárosba, azon belül a Sport Arénába került az EMA, azaz az Európai Music Award fesztivál, s kifejezik az elnyomott kisebbségek melletti szolidaritásukat. Ahogy mondta: ez lesz az ő „térdeplős tiltakozása.”