Sir David Attenborough rekordot döntött az Instagrammon

HírKlikk 2020. szeptember 25. 18:00 2020. szept. 25. 18:00

A 94 éves természettudós regisztrációja után négy órával már 1 millió követőnél tartott. Ezzel új rekordot állított fel.

Sir David Attenborough az első posztja szerint azért csatlakozott az Instagramhoz, hogy a népszerű közösségi oldalon is felhívja a figyelmet a klímaválságra.

„Azért vagyok itt, és tanulom a kommunikációnak ezt a számomra nagyon új formáját, mert a világ nagy bajban van. Földrészek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok pusztulnak, halak tűnnek el az óceánból, és folytathatnánk a felsorolást. De tudjuk, hogy mit lehetne tenni: a következő hetekben több videót is felveszek, amelyekben elmagyarázom a problémákat, és azt, hogyan kezelhetjük őket” – írta első bejegyzése alá, amelyből az is kiderült, hogy az oldal kezelésében a Netflixen hamarosan induló új sorozatának (Life On Our Planet - Egy élet a bolygónkon) producerei, Colin Butfield és Johnnie Hughes segítenek.

A 94 éves természettudós azonban akaratlanul, de megdöntött egy Guiness-rekordot. Eddig Jennifer Aniston volt a leggyorsabb, aki 1 millió követőt szerzett. Neki öt órára és 16 percre volt szüksége ehhez, erre azonban jócskán rávert Sir David Attenborough, akinek oldalát négy óra alatt már több, mint 1 millióan követték, jelenleg pedig 3 milliónál jár.