Tudja mi az a Trash Art? Megmondjuk!

HírKlikk 2021. szeptember 4. 11:30 2021. szept. 4. 11:30

Szeptember 10.-e és 20.-a között tekinthetik meg az érdeklődők a magyarországi Trash Art kiállítást Gödöllőn. Az idén csaknem 40, hulladékból és természetes anyagokból készült szobrot mutatnak be. 

Mint a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) honlapján olvasható: a Trash Art Magyarország 2021 – Magyarország vadjai címmel megrendezendő kiállítás először Gödöllőn, a Királyi Kastély előtti parkban a szeptember 10-12 között zajló hagyományos Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretében tekinthető meg, utána Budapesten és Hatvanban is bemutatják az alkotásokat.

A Trash Art szobrok az újrahasznosítás nagykövetei, a belőlük készült kiállítás 2017 óta a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál nagysikerű kísérő rendezvénye. Újdonság az idén, hogy nem csak újrahasznosítható anyagokból, de lebomló természetes anyagokból is készülnek szobrok. Hol tűzifának szánt rönkfából, hol pedig a természet adta fűzfavesszőből, ágakból elevenednek meg Magyarország vadjai.

Az ősz folyamán találkozhatunk az alkotásokkal Budapesten, az Akvárium előtt, az „Egy a természettel!” Vadászati és Természeti Világkiállításon, majd a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum kertjében, decemberben pedig a „Magyarország vadjai” visszatérnek Gödöllőre, az Arborétumba.

A meghívott alkotók névsora, a teljesség igénye nélkül: Aztakeservit Értékőr Egyesület, Gáborecz István, Kovach Gergely, Pásztor Nagy Andrea, Hervé – Lóránth Ervin, Demeter László, B. Horváth Brigitta és az Art Methál.

Akit érdekel a Trash Art, ezen a Facebook oldalon számos érdekességgel találkozhat.