Úgy tűnik, az Omegával végzett a koronavírus

HírKlikk 2020. november 15. 11:50 2020. nov. 15. 11:50

A 77 éves Kóbor János kizártnak tartja, hogy az Omega valaha talpra áll, hiszen az ő korukban már akár egy év kényszerpihenő is végzetes lehet – már a Raktárkoncertet sem tartják meg.

„2019. november 8-án lépett fel utoljára az Omega és a jövőre vonatkozó lehetőségek sem bíztatóak. A Testamentum ez évre tervezett bemutatóját elsöpörte a járvány és kétséges, hogy ez – ismerve a jövőt illető előjelzéseket – egyáltalán meg tud-e történni" – posztolta a zenekar a Facebookon.

„A sorsunk megpecsételődött, az Omegát végleg megölte a koronavírus. Már nyáron is nagyon tartottam ettől a második hullámtól, sajnos az aggodalmam nem volt alaptalan. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvan éves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek" – idézte az énekest a koncert.hu.

Két jó hír azért érkezett a zenekar háza tájáról: Mecky és a lábadozó Benkő László meg a többiek – bár megviselte őket a kialakult helyzet – a körülményekhez képest fizikailag jól vannak. Ez most az elsődleges, a többit – ahogy a Rolling Stones gitárosa is mondta – majd meglátjuk. Az Omega mindig Omega marad – akkor is, ha nem egy életen át fogják játszani a számaikat.

Egy, a fent említett poszthoz írt kommentár jól jellemzi a mára kialakult helyzetet:  

„Nagyon hiányzik már a koncert, menni, ott lenni, átélni, mégis ebben a pillanatban a hiánynál nagyobb bennem a hála érzése. Hála az elmúlt 15 omegás évemért; közös utak, ismeretségek, együtt bulizások a koncerteken, a számtalan dedikálás, közös fotó, beszélgetések Velük. Köszönöm Omega!!!"