A Fidesz még sosem avatkozott be ilyen nyíltan más párt tisztújításába

KlikkTV 2020. szeptember 17. 08:03

„Ha az igazukért harcolnak és a Magyar Szocialista Párt tagjai azok, akik a Villányi úti székháznál tüntettek, akkor miért nem vállalták az arcukat? Így abban sem lehetünk biztosak, hogy Pest megyei párttagok voltak” – mondta Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnessel adott közös interjújában a KlikkTV-nek.

Az MSZP elnöke azt is hozzátette: sem a jelölési eljárásról, sem pedig a Pest megyei szervezetek feloszlatásáról nem ő, hanem egy olyan független testület döntött, amelyben a megyei szervezetek delegáltjai ülnek.

„Ez a testület állapította meg, hogy alapszabály-ellenesen történt a tisztújítás Pest megyében” – hangsúlyozta.

„Érdekes módon, a másik 18 megyében és a fővárosban minden rendben volt. Így, ha azt a logikát követjük, hogy azért kellett feloszlatni a Pest megyei szervezeteket, mert Mesterházy Attilát támogatták, akkor ennek alapján a többi megyében minket támogatnak?” – tette fel a kérdést Tóth Bertalan.

Kunhalmi Ágnes azt mondta: az elmúlt harminc évben még sohasem fordult elő, hogy a Fidesz ilyen nyíltan beavatkozzon egy másik párt tisztújításába. A Fidesz minden ellenzéki pártot tönkre akar tenni kívülről és belülről egyaránt.