A kormány nem tud megcsúszni a banánhéjon, mert hazudik

KlikkTV 2024. május 13. 16:05

 

Nem hiszi el senki, hogy a kormány tagjai nem tudtak arról, hogy a korábbi iráni elnök, aki nyíltan holokauszt tagadó, Mahmud Ahmadinezsád Magyarországra látogat, sőt előadást tart a kormány által alapított Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Ez nem vet jó fényt rájuk – mondta Bozóki András, egykori miniszter, a CEU tanára a KlikkTV Heti Egyenleg című műsorában. Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. vezérigazgatója szerint azért nem tudtak róla, mert maguk hívták ide.

Lengyel László emlékeztet, hogy eközben a magyar kormány azt kommunikálja, hogy Izrael pártján van, Szijjártó Péter, külügyminiszter Teheránban tárgyalt, szerződést írt alá az iráni elnökkel. A közgazdász szerint a magyar kormány azért nem tud megcsúszni a banánhéjon, mert folyton hazudnak, ha egyszer igazat mondanának, azt már senki se hinné el.

Más országban óriás felháborodás lett volna abból, hogy egy nyíltan holokauszt tagadó, antiszemita ember előadást tart egy egyetemen. A műsor vendégei azt találgatták vajon milyen közös értékek lehetnek a külügyminiszter, vagy az NKE rektora és Mahmud Ahmadinezsád között…

Lengyel László úgy véli a kormányban az is feszültséget kelt, hogy az egyik fele nyugatbarát, a másik fele oroszbarát és nincs tolmács a két álláspont között.