A magyar emberek támogatása ugyanannyit ér a kormánynak, mint egy kínai projekt

KlikkTV 2020. június 6. 09:41

Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselőt azzal vádolták, hogy „különutasként” kiáll a kormány járvány elleni intézkedései mellett. A képviselő erre úgy reagált: „ellenzéki képviselőként – akármennyire is ezt állították a kormánypártiak – nem a vírusnak szurkolok. Nem szeretném, hogy a kormány sikertelensége sok emberéletet követeljen. Szeretném, ha a járvány elleni védekezése eredményes lenne. Ezért volt az az elhíresült felszólalásom, amit sokan félreértettek. A hozzáállásom a miniszterelnököt is zavarba hozta.”

A kormány gazdaságvédelmi akciótervére Mesterházy azt mondta: „semmiképp nem történelmi, és nem is elégséges. Másfelől, járványkezelés címszó alatt, egy csomó olyan intézkedést hajtottak végre, amelyek nem is tartoznak ehhez. Kifejtette: „ilyen például a Budapest-Belgrád vasútvonalra átcsoportosított nyolcvan milliárd, amely megegyezik a bértámogatásra félretett összeggel.”

A Török Gábor politikai elemző elhíresült, ellenzéket szétesőnek láttató mondataira Mesterházy Attila úgy reagált: „sokszor túlzóan fogalmaz, de lássuk be, ő már azt is mondta, hogy előrehozott választás lesz. Ebből kiindulva, nem gondolom, hogy a következő választáson az ellenzéknek ne lenne esélye. Ezen az oldalon egy jelöltnek kell majd indulnia, és a szavazatmaximalizálás érdekében, szerintem a legjobb megoldás egy közös lista.” Hozzátette: „a versengés a pártok között elfogadható, de a választásokra együtt kell készülnünk.”

A szocialista képviselő – Molnár Zsolt párttársával egyetértésben – reálisnak tartja a jövő nyári előválasztást, s szerinte „őszre meg kell lennie a százhat jelöltnek, Ezt követően, elegendő idő lesz a kampányra.”