Ágh Attila: zsákutca az a gazdasági modell, amelybe az Orbán-rezsim beszuszakolt minket

KlikkTV 2021. május 27. 15:35

„A magyar politikai elit a nagy német cégekkel kialakított egy sajátos szuverenitást” – jelentette ki a politikai elemző, egyetemi professzor a Klikktv Tíz című műsorában. Szerinte ez a kapcsolat nagyon erősen befolyásolta a Merkel-kormányt, mert ezek a vállalkozások védőernyőként szolgáltak Magyarország számára, meghatározva ezzel az európai gazdasági folyamatokat.

Ágh Attila azonban felhívja a figyelmet arra, hogy Németországban készülődik egy nagy, belső politikai váltás, amelynek eredményeként a Zöldek veszik majd át az irányítást, mert a mostani gazdasági modell már nem működik

„Elérkezett az európai gazdasági fejlettség arra a fokra, amikor az olcsó munkaerő használata már lejárt modellnek számít, helyette termelékenység növelő beruházások és képzett munkaerő jelenik meg igényként” – részletezte az európai gazdaság helyzetét Ágh, aki szerint ennek a folyamatnak az elindulása végső soron más állampolgárokat fog eredményezni, olyanokat, akik fejlődni és tanulni akarnak.

„Az a modell, amelybe beszuszakolt minket az Orbán-rezsim, zsákutca. Az új irány ellenére is, olyan beruházásokat tervez Magyarország, amelyek a régi típusú modellt erőltetik, azaz az olcsó munkaerőt és környezetszennyező megoldásokat” – vélekedett a szakember, aki úgy látja, hogy ez komoly gondot fog okozni a következő két-három évben, mert újra kell alkotni a magyar gazdaságot.