Az EDDA gitárosa nem tudja, hogy lesz-e zenészlázadás

KlikkTV 2020. július 17. 15:05

A csütörtöki kormányinfó óta felhördült a zenésztársadalom, ugyanis a kormány arról döntött, hogy futballmeccseket lehet tartani, de koncerteket nem. „Ha egyenlő döntés született volna, senki nem kezdett volna keresztes háborúba” – mondta a Klikktv-nek az EDDA gitárosa, Alapi István. Orwell-től idézve, úgy érzi: „mindenki egyenlő, de a malacok egyenlőbbek” elv alapján döntött a kormány arról, hogy a több ezer szurkolót befogadó stadionokat meg lehet tölteni, de a zeneipar továbbra is munka nélkül marad. Hozzátette: „könnyen belátható, hogy egy sportrendezvény és egy koncert közönségének tömege között nincs különbség.”

Alapi reagált Nagy Feró megengedő, a kormány döntését támogató mondataira is: „meglepett és nem tartom okos dolognak, hogy egy ilyen ikonikus alak, mint ő, ilyeneket mondjon, mert ezzel az összes többi véleményének fajsúlyát vágta át egy mozdulattal.”

Alapi István magát konzervatívnak tartja, és az sem titok, hogy a kormányt támogatja. Éppen ezért hangsúlyozta: „ez nem jobb- vagy baloldal kérdése. Ha az egyiknek lehet, akkor a másiknak is. Egységes álláspont esetén, senki nem hőbörögne.”