Dobozi István: Amerika átlagéletkora 39 év, mégis az öregek uralma jellemzi

KlikkTV 2024. július 9. 16:00

Joe Biden dinamikus és racionálisan gondolkozó ember volt, a leépülés nem most a tévévita idején kezdődött, hanem az utóbbi két-három évben és rohamosan növekszik – foglalta össze az amerikai választási helyzetet Dobozi István a KlikkTV Tíz című műsorában. A Világbank volt vezető közgazdásza, aki Floridában él negyven éve, azt mondta Biden egy ciklusú elnök akart lenni, de elkezdte magát jól érezni a szerepében, és hanyatlása ellenére is úgy gondolja, csak ő tudja megakadályozni, hogy Trump visszatérhessen – tette hozzá.

Bidenre ugyan fokozódik a nyomás, de nagyon elhamarkodott lett volna azonnal lemondatni. Rossz üzenet lett volna egy rossz tévé vita után ez a lépés, fokozatosan kell vele megszoktatni, hogy az ő hivatalos jelöltsége elfogadhatatlan lesz – fogalmazott Dobozi István. Mint mondta, az elnökjelölő konvencióra augusztus 19. és 22. között kerül sor, de még utána is van lehetőség arra, hogy a demokraták kihozzanak egy olyan jelöltet, olyan sztárt, karizmatikus embert, aki képes megfordítani a helyzetet.

Amerika egy diszfunkcionális ország lett, magyarázta, az ország átlagéletkora 39 év. Ezt az országot nem jelzi más, mint az öregek uralma, a gerontokrácia. „Akit itt megválasztanak kongresszusi tagnak, az egész életében az marad, onnan kerülnek ki az államfők, a miniszterek, a kormányzók, de kitolódott az átlagéletkor, tovább élnek, tovább maradnak a kongresszusban. A pártrendszerek is megszűntek, egy személy köré épülnek.”

Az amerikaiak szemében van jó Trump, és van rossz Trump, de a támogatói szemében a jó Trump erősebb, mint a rossz Trump.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom