Fekete-Győr András akár a miniszterelnök-jelöltséget is vállalná?

KlikkTV 2020. június 19. 10:35

Fekete-Győr András, a Momentum nagy többséggel újra választott elnöke szerint, „egy igazságszolgáltatáson és következményeken alapuló rendszerváltásra van szükség a 2022-es választások után, ami az elnyomó, feudális rendszerből egy polgári, európai és igazságon alapuló demokráciába vezet.”. Első lépésként megemlítette, hogy a legfőbb ügyészt kell leváltani, akit „büntető eljárás alá kell vonni azért, mert 12 éven keresztül bűnpártolt, és alkotmányos kötelességének nem tett eleget.”

A politikus véleménye szerint, az ellenzék számára most nem a közös, vagy külön lista, hanem az egyéni jelölteket és legfőképp a leendő miniszterelnök személyét kell közösen, előválasztással megtalálni, akinek egy következményeken alapuló rendszerváltást kell végrehajtani. „A következő miniszterelnöknek ebbe bele kell állnia, én beleállnék” – mondta Fekete-Győr.

Később a Momentum első embere elmondta, hogy az ő politikai közössége azt akarja kormányon képviselni, amit az elmúlt harminc évben politikai érdekek miatt, mások nem tettek. Ilyen az oktatás, vagy az egészségügy rendbetétele, új alapokra helyezése, amelyet ne értékeljünk úgy tőle, mint egy miniszterelnöki programbeszédet.