Felcsuti Balázs: Amerikában az fog nyerni, akit kevésbé utálnak

KlikkTV 2024. június 10. 12:00

Az Egyesült Államokban, Bostonban élő közgazdásszal, Felcsuti Balázzsal az elnökválasztás előtti helyzetről beszélgetett a Klikk-TV Mélyvíz című műsorában Németh Péter. Felcsuti véleménye szerint a novemberi választás kimenetele nem megjósolható. 

A lakosság 70-80 százaléka úgy érzi, hogy rosszul mennek a dolgok az országban. Így a két népszerűtlen elnökjelölt közül az fog nyerni, „akit kevésbé utálnak...” Donald Trump demagógiájával azt lovagolta meg, hogy a kisemberek úgy érzik: őket senki nem képviseli, ezért hisznek a republikánus jelölt ígéreteinek. 

Az, hogy Trumpot köztörvényes bűncselekményekért elítélték és további perek is folynak ellene, a híveit nem zavarja – legfeljebb a nem elkötelezett szavazók néhány százaléka dönthet úgy, hogy emiatt nem rá szavaz. Az amerikai gazdaság ugyan növekszik, de ezt az átlag-amerikai nem érzékeli – azt viszont igen, hogy tovább nő a különbség a nagyon gazdagok és a szegények között. Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom