Gerébi Ákos: a költségvetés egy forintjához az önkormányzat kettőt tesz hozzá

KlikkTV 2024. május 22. 12:00

Olyan jelöltek indulnak Tatán a Fidesz ellen, akik települési önkormányzatot működés közben nem nagyon láttak, ez pedig megnehezíti a helyzetet és a jelenlegi fideszes polgármester hátra dőlhet – mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Gerébi Ákos, Tata szocialista önkormányzati képviselője. Hozzátette, egy sor olyan uniós pályázatból történő beruházás van a városban, amelyet a kormány nem állított le, be tudják fejezni, és ezeket és nyilván a Fidesz felhasználja a kampányában.

Gerébi Ákos beszélt arról is, hogy a városban az országban megjelent új politikai erő még nem jelentkezett, ami azt mutatná, hogy ennek Tatán nagyobb politikai bázisa lehet. Ez azért érdekes, mert a liberális vonalnak mindig is nagy támogatottsága volt ellenzéki oldalról. A politikus elmondta, a Fidesz az utóbbi időkben nagyon kiürítette az önkormányzatot közjogilag és gazdaságilag is. „Ilyen nehéz költségvetési helyzetben nem volt az önkormányzat. Miközben tavaly 17-18 százalék körül volt az infláció, a nettó állami támogatás 2-3 százalékkal emelkedett és csak a szolidaritási hozzájárulás több mint 200 millióval nőtt meg az elmúlt évihez képest. Gyakorlatilag a helyi adók terhére finanszírozzuk a költségvetést.”Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom