Gulyás Gergely: 15 százalék esélyt látok arra, hogy a kormány átveszi a Lánchidat

KlikkTV 2020. július 9. 21:49

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter volt a Klikktv vendége. Elmondta, hogy nincs olyan törvényjavaslat előkészítés alatt, amely révén a kormány átvenné a Lánchidat. „Ez egy javaslat volt a Fidesz frakció részéről, hogy ha a főváros nem képes megbirkózni a feladattal, ami egy híd felújítását jelenti, akkor a kormány vegye át az ügyet” – tette tisztába, majd megjegyezte: „ha a főváros cselekvésben is legalább olyan jó lenne, mint kommunikációban, akkor a Lánchíd felújítása már elkezdődött volna.” Szerinte „a főváros keresi a politikai vita lehetőségét azzal, hogy hat hónapja nem képes egy közbeszerzési ajánlatot megfogalmazni.”. Arra a kérdésre, hogy mégis mennyi esélyt lát arra, hogy a kormány átvegye a Lánchidat, Gulyás Gergely úgy reagált: tizenöt százalékot.

A miniszter kitért az új biciklisávokra is, amikkel kapcsolatban azt mondta: „a józan ész parancsát hiányolom a változtatásokban, amitől ott is dugók vannak, ahol eddig nem voltak.”

A ma ülésező operatív törzs döntéseit nem tudta megelőlegezni, de annyit megosztott velünk, „lehetséges, hogy szigorítások következnek.” Ennek kihirdetéséről pedig úgy nyilatkozott: „ha szükséges hozzá a kormány döntése, akkor holnap, vagy holnapután, de a héten biztosan megszületik”.

Beszélgettünk a miniszterrel az EU hitelcsomagjáról, a gazdaság kilátásairól és a Kaleta-ügyről is.