Hartmann Ferenc: elégedett veszprémi polgárokra van szükség

KlikkTV 2024. május 13. 12:00

Az tény, hogy Veszprém kirakata csillog és messziről szépnek látszik, de élhetőség szempontjából számos megoldandó probléma van, amire a fideszes városvezetés nem koncentrált - mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Veszprém jelenlegi állapotáról Hartmann Ferenc, az MSZP Veszprémi Szervezetének elnöke, aki az önkormányzati választásokon a Híd a Városért veszprémi egyesület, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd-Zöldek, valamint a Momentum jelöltjeként indul a polgármesteri székért. A korábbi alpolgármester elmondta, készült mérés, amely egy százalék különbséget mutat az összefogás és a jelenlegi városvezetés között, és ez változhat, tette hozzá.

2006 óta nem fordítottak semmit az épületek energiatakarékos felújítására – mutatott rá Hartmann Ferenc, aki emlékeztetett, a korábbi szocialista-liberális városvezetés ideje alatt 7000 épületet korszerűsítettek, ezzel szemben most nem újultak meg a zöld területek a lakótelepeken, nincsenek padok, parkolni szinte lehetetlen, és érdemi számban nem bővült a bérlakásállomány sem. „A Fidesz Veszprémhez kötődő nagyjai elsősorban a külső megjelenési elemekre fókuszáltak és nem a város élhetőségére.”

Hartmann Ferenc a jövőről úgy fogalmazott a műsorban, hogy az ország gazdasági helyzetét látva nem biztos, hogy minden több tízmilliárdos projekt megvalósítható Veszprémben, de abban bízik, hogy vannak olyan projektek, amelyeket legalább el lehet kezdeni, mint a belső körút hiányzó szakaszának építése. „Miután nagy ígéreteket nem tudok tenni, olyan programot fogalmaztunk meg, amellyel a Veszprémben élők komfortérzetét javíthatjuk. Ilyen a lakótalapi parkolás, újraindítjuk az épületek energiatakarékos felújításának támogatását, zöldfelületeket újítunk meg.”