Heti Egyenleg: simán elcsalhatják a választásokat!

KlikkTV 2021. szeptember 4. 12:06

Bánó András Heti Egyenleg című műsorának második részében Bozóki András politológussal és Szentpéteri Nagy Richard alkotmányjogásszal folytattuk a beszélgetést. Megpróbáltuk megfejteni, vajon mit jelenthet a Fidesz frakcióvezetőjének mondata, hogy ők nem fogják engedni, hogy valakik hatalomra kerüljenek, szó esett a politikai harcokról, pártok átalakulásáról és az utóbbi évek legsikeresebb politikusi karaktereiről, így az előválasztásról is.

Ízelítő a tartalomból:

„Kocsis Máté egy sokadrangú politikus, akit most előhúztak a kalapból azért, hogy radikális beszólással egyben tartsa a tábort, de ettől függetlenül simán elcsalhatják a választásokat, ahogy már tették” – Bozóki András.

„Szerintem is meg fog tenni mindent a jelenlegi kormányzat a hatalma megtartásáért, elég csak arra gondolni, hogy beterelte a Jobbikot a közép irányába, így a Fideszhez képest mindenki középen és balra helyezkedik el, miközben a régi Jobbik politikáját és témáit magára aggatta” – Szentpéteri Nagy Richard.

„Az utóbbi években két politikus tudta nagyon sikeresen felépíteni magát: Jakab Péter és Karácsony Gergely” – Bozóki András.

„Folyton azt lehet hallani a Fidesz részéről, hogy az elvégzett munkát becsülni kell, na most Dobrev Klára is remek politikai teljesítményt nyújt, nincs eldöntve, hogy ki az ellenzéki táborban a legnépszerűbb politikus a már említett két miniszterelnök-jelölt mellett” – Szentpéteri Nagy Richard.