Kilóg a lóláb, amikor egy fideszes politikus mondja meg, hova ül be a KDNP

KlikkTV 2024. június 17. 15:30

Lehet, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz kellene fordulnia a KDNP-nek azzal, hogy egy fideszes politikus, Gulyás Gergely a Kormányinfón mondja el, hogy a KDNP-s képviselő hova ül, vagy nem ül be az Európai Parlamentben – mondta Somogyi Zoltán, a KlikkTV Heti Egyenleg című műsorában. A szociológus nem talált ésszerű magyarázatot arra, miért volt jó a Fidesznek, hogy szembement a legerősebb frakcióval. Az Európai Néppárt támogatta Magyarországot, sértettségből ettől elfordulni, arra nincs magyarázat. Tamás Ervin újságíró felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz még arra sem ad pontos választ, mi a baj Néppárttal. 

A műsorban szóba került még a Fidesz rossz szereplése a választásokon, és a Tisza párt sikeressége. Somogyi Zoltán szerint Orbán Viktor sosem számolt azzal, hogy egy olyan kihívója akadhat, aki egy kormánytag házastársa volt korábban. „Magyar Péter nem állít mást, minthogy ő ugyanazt a Fideszt hozná, csak nem lenne korrupt, és Európa ellenes.” Amíg ezt a képet fenntartja, addig minden oldalról szerezni fog szavazókat, kérdés az, hogy fog-e tudni pártot építeni, és mit kezd majd a Fővárosi Közgyűlésben. A költségvetés megszavazásakor állást kell foglalnia, ott nem tud majd ügyek mentén szavazni. Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom