Dr. Kiss Róbert Richard: tűzvész esetén pillanatnyi döntéseken múlik veszélybe kerül-e a családunk

KlikkTV 2023. július 27. 18:37

Rodosz bizonyos részein reális veszélyt jelent a tűzvész, tízezreket evakuáltak. Ekkora tűznél a helikopteres oltás nem sokat ér. Pillanatnyi döntéseken múlhat a családunk sorsa. Dönteni kell, hogy maradunk a szálláson és várjuk, hogy jön-e még egy busz és még időben leszünk, vagy elindulunk. Nyaralni nem így akar az ember, hogy ilyen döntéseket kelljen hoznia – erről beszélt Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima díjas turisztikai újságíró a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

A szakértő azt javasolja, ha lehetőség van módosítani a saját magunk által lefoglalt nyaralást Rodoszra, akkor inkább halasszuk el. Azt tudni kell, hogy a magyar utazási irodák általában olyan területre foglalnak, ami nem ebbe a veszélyzónába esik, oda tehát lehet menni.

Fontos tudni, hogy kártérítés nem jár az ilyen vis major helyzetben, akkor sem, ha kötöttünk utasbiztosítást. A hazaút extra költségei minket terhelnek. A műsorban szóba került még a
katasztrófaturizmus, a globális felmelegedés és a balatoni turizmus. Kiss Róbert Richard szerint a balatoni összkép pánikhangulatra nem ad okot, van hova fejlődni, de a covid idején elmaradt külföldi turisták mostanra visszatértek.