Komjáthi Imre: ezt a rendszert egyedül senkinek sem sikerül leváltania

KlikkTV 2024. április 19. 12:54

Abban biztos vagyok, hogy az MSZP-re mindig szükség lesz és megkerülhetetlen, mert az a fajta gondolkodásmód, amelynek a közepén az ember áll - a megbecsülés, a gondoskodás, a közösség -, erre szükség van Magyarországon – mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Komjáthi Imre a szocialista párt társelnöke. Az országgyűlési képviselő kijelentette, egyedül nem megy se az MSZP-nek, se a DK-nak, se Magyar Péternek, ezt a rendszert csak együtt sikerül leváltani. Magyar Péterrel közös a cél, csak külön utakon menetelünk – tette hozzá.

Komjáthi Imre úgy látja, nem olvadhatnak bele más pártba, mert akkor az MSZP karaktere elvész. „A DK és a Párbeszéd részéről nincs ilyen igény, hogy ne legyünk azok, akik vagyunk, viszont ez a szövetség képes lehet arra, hogy egy olyan baloldali tömböt hozzon létre, amelyhez azok csatlakozhatnak, akiknek ez az értékrend fontos.”

Az MSZP a megszokott teljes gőzzel megy előre, a szociális szférában, az egészségügyben, a nyugdíjasok világában mindig van valamilyen történés, amelyre reagálunk, akciót szervezünk, amivel politizálunk – mutatott rá a politikus, aki szerint Magyar Péter megjelenése az MSZP-ben nem okoz bizonytalanságot, mert az értékrend olyan szilárd talajt ad, amelyről nem térnek le.

A műsorban Komjáthi Imre arról is beszélt, megérti az embereket, hogy azt akarják, tűnjön el ez a rendszer, legyen nyugalom és béke az országban, „bár ez utóbbit megkérdőjelezem, mert azt ne gondolja senki, hogy Orbán felteszi a kezét és azt mondja jó fiú vagyok.”