László Imre: kell, hogy különbözzön az önkormányzatiság a nagypolitikától

KlikkTV 2024. június 8. 10:00

Kedvező helyzetben vagyok, mert engem nem az ígéreteim alapján kell megítélni, hanem a négy és fél éves munkám alapján, amit letettem, ami elemezhető, értékelhető és ítéletet lehet mondani róla – mondta a KlikkTV Tíz című műsorában László Imre a XI. kerület DK-s polgármestere, aki hosszabbításra készül. „Én azt tudom ígérni, hogy ezt a munkát ezzel a hozzáállással folytatom, nem szeretek olyat állítani, ami már a kimondás pillanatban képtelenség. Csak egy példa: a fideszes ellenfél azt ígéri, képviselni fogja a Hambzsabégi sétány környékén élőket. Idáig hol voltak? Ők már 2017-ben tárgyaltak a vasúttal, csak elfelejtették az ott élőket értesíteni, egyetlen egy tüntetésre nem jöttek el, amikor kellett volna, amikor testületi ülésen tiltakoztunk.”

László Imre beszélt Orbán Viktor háborús kampányáról, és elmondta, nem a magyar honvédség képességei jelentik a magyarok védelmének alapját, hanem a NATO képességei, „ami valamivel jobb és árnyaltabb, persze közben arról kellene beszélni, hogy lassan Bulgária is elhagy bennünket a jólétben.” László Imre rámutatott, az önkormányzat számára fontosabb kérdés a parkolás vagy a kórházi előjegyzés rövidítése. Mint mondta, „az emberek hétköznapi kérdésekkel állnak elő, és ez a jó, mert ez a feladatunk.”

A DK-s polgármester szerint nem jelent gondot, hogy most öt párttal dolgoznak együtt. „Azért van öt párt, mert eltérő az ideológiájuk, de nekünk nem pártideológiákkal kell vezetnünk a kerületet, hanem azoknak az érdekeit kell képviselnünk, akik megválasztottak bennünket, akik itt élnek. Hagyjuk a nagypolitika zűrzavarát, én minden hétfőn leülök a négy alpolgármesterrel, hogy minden információról tudjunk, és a kerülettel kell foglalkoznunk. Kell, hogy különbözzön az önkormányzatiság a nagypolitikától.”

László Imre beszélt arról is, hogy átadták az Újbudai Gyermekegészségügyi Centrum és Egynapos Sebészetét, amely évente mintegy 85 ezer beteget képes ellátni. Az átadón jelen volt Takács Péter egészségügyi államtitkár is, aki kifejezetten támogató volt az ügyben.

 

 

 Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom