Majtényi László: a közjog mindössze krétarajz a nemzeti együttműködés rendszerén

KlikkTV 2022. június 21. 13:50

Kocsis Máté azt javasolta, hogy a 2024-es önkormányzati és európai uniós választásokat egy időben tartsák meg. Az ok a gondoskodó kormány részéről 15 milliárd forint megspórolása lenne. A terv feltételezhető hátteréről is beszélt Majtényi László volt adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke Németh Péter vendégeként a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

„Annak még nem néztem utána, hogy ehhez szükséges-e az alaptörvény módosítása, nem kizárt, ráadásul öt percbe sem telik a kétharmadnak. ’Szólunk a jogászoknak ’oszt annyi’, szokta mondani a napsugaras miniszterelnök.”

A volt adatvédelmi biztos szerint az bizony az „egymillió forintos kérdés”, hogy hitelesnek tekinthető-e visszatekintve a választások előtti ellenzéki összefogás. „A válasz bonyolult. Az én egyik válaszom erre az, hogy ésszerűnek látszott, de a történtekre nincs magyarázat. Vagy azon kívül található, amit egyébként egy választásra készülve pártok gondolni tudnak. Így működik az autokratikus rendszer: ha az egész közjog egy krétarajz egy olyan felületen, ami maga a nemzeti együttműködés rendszere, akkor ne csodálkozzunk az ilyen eredményeken.”Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom