Népszavazáson kellene eldönteni, akarjuk-e az Orbán-rendszert

KlikkTV 2020. augusztus 31. 10:25

Kozák Márton és Magyar Bálint az Élet és Irodalomban jelentetett meg egyfajta iránymutatást arra, mit is kellene csinálnia az ellenzéknek a Fidesz legyőzéséhez. „A cikk megjelenése után pár nappal, az ellenzék bejelentette az összes körzetben való együtt indulásukat, vagyis nem hiszem, hogy köze lenne a történteknek a cikkhez” – mondta Kozák Márton a Klikktv-ben. Tehát a pártok maguktól is látják az irányt és lépéseket tesznek a megvalósítására.

„Létre kell hozni egy olyan helyzetet, mint ami Chilében volt: az embereknek arról kellene nyilatkozniuk, hogy a jelenlegi rendszert akarják-e, vagy más irányba mennének. Vagyis itt már nem csak kormányzásról, hanem rendszerváltásról van szó” – mondta Kozák, aki azt is hozzátette: „ezzel szorosan összefügg az is, hogy az ellenzéknek önálló tematika megteremtésére kell törekednie.” 

Haraszti Miklós írt arról, hogy tavaly ősszel megszületett az ellenzéki szavazó. Kozák Márton szerint „arra is utalt, hogy a szavazóknak minden ellenzéki párt egy egész ellenzék, ezért célszerű volna ennek megfelelően közösen, egy egységben is kommunikálniuk.”