Pogátsa Zoltán: a felső egy százalék helyzete brutálisan sokat javult az elmúlt időszakban

KlikkTV 2021. június 14. 21:20

„Magyarországon a baloldali zöld erő maximum pár százalék” – mondta a közgazdász a KlikkTv Tíz című műsorában, de hozzátette, hogy amennyiben az embereknek egy közvélemény-kutatás során konkrét kérdéseket tesznek fel, akkor többségében baloldali választ adnak a megkérdezettek.

Pogátsa kifejtette, hogy nem szeretne részt venni az ellenzék gazdasági programjának kidolgozásában, de a terv eddig közzétett részei „magukon viselik a közgazdasági váltás elemeit”, ami nagyon üdvözlendő.

„A magyar társadalom legnagyobb problémája az, hogy nagy része leszakadt a nemzetközi versenyből is és a magyarországiból is. Az adatok azt mutatják, hogy a magyar társadalomnak mindössze 30 százaléka van még nemzetközileg egyáltalán versenyben. Nekik az elmúlt időszakban javult a relatív pozíciójuk” – mondta a közgazdász. Kiemelte, hogy a felső egy százaléknak a társadalom egészéhez képest „brutálisan” javult a helyzete.

„A középső 40 százalék gyakorlatilag stagnál, aki alattuk van, azok pedig még jobban leszakadtak” – fejtette ki Pogátsa.