Polt végighazudta a Parlamentet

KlikkTV 2020. május 9. 13:49

Így fogalmazott a Klikktv-ben Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő, aki a közösségi oldalán tételesen le is vezette a legfőbb ügyész „hazugságait", amelyeket a Tisztelt Ház előtt mondott.

Egy politikusnak most már más szerepe van – fejtette ki a képviselő –, arra kell készülnünk, hogy amikor majd független igazságszolgáltatás lesz Magyarországon, mi kész anyagokat tehessünk le az asztalra. Erre szolgálnak a közérdekű adatigényléseink – amelyeket most próbál a kormány ellehetetleníteni azzal, hogy akár négy hónapig is engedi ülni az adatgazdát az igényeken. Ezért mondtam a legfőbb ügyész szemébe, hogy ő nem független, hanem a kormány egyik meghatározó tagja. Ezért gondolom fontosnak a közösségi médián leírni a történteket.

Szél Bernadett ugyanakkor nem gondolja, hogy egy fecske csinálhat nyarat – ahogy fogalmazott – vállt vállnak vetve kell az ellenzéki szereplőknek és a választóknak közösen tenniük a változásért.

A 2022-es választásokra térve, a politikus úgy fogalmazott: ez más lesz mint az önkormányzati. A pártoknak is önmérsékletet kell gyakorolniuk, mert ha győzni akar az ellenzék, akkor a jelölt alkalmassága és teljesítménye számít, nem más. Erre megfelelő eszköz az előválasztás, azonban sok pénz és idő kell a lebonyolításához.