Üres fenyegetőzésnek érzik Szarka Gábor szavait az SZFE-sek

KlikkTV 2020. október 21. 17:23

51, vagyis ötvenegy napja tartják blokád alatt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egyetemüket. A Klikktv-ben Upor László, SZFE tanár, volt rektorhelyettes és Bódi Zsófia, hallgató voltak a vendégeink.

„A nulladik napon nagyon sokat fórumoztunk arról, hogyan formálódhatnánk közösséggé, majd állhatunk ki a céljainkért. Megfogalmaztuk az előbb öt, majd hét pontunkat, és meghatároztuk az opponensünket, ami a minisztérium, ahol az alapítói jogok vannak. Tudtuk, hogy legalább szeptember 30-áig ki kell tartanunk, hiszen utána fognak kezdődni az igazi konfrontációk.” – emlékezett vissza Bódi Zsófia, az SZFE hallgatója.

Nem csak ötvenegy napja, hanem „tavaly ősz óta vagyunk ebben a helyzetben. Nem értem, hogy mi diktálja felelős és hatalmon lévő embereknek, hogy semmiben, soha ne próbáljanak együttműködők lenni.” Ugyanakkor azt is hozzátette: „van egy furcsa szereptévesztés. A kormány tagjai úgy tesznek, mintha nem őket terhelné a felelősség, miközben ők maguk idézték elő ezt a helyzetet. Ez álságos, buta és felelőtlen magatartás” – jelentette ki Upor László.

Bódi Zsófia riporteri kérdésre elmondta: „fenyegetnek retorzióval, de ha kiderül, hogy ez csak fenyegetés – mint ahogy Szarka Gábor minden eddigi megszólalása az volt –, akkor nem érzem veszélyben a diplomámat.”