Vajon kipukkad-e a lufi Magyar Péternél?

KlikkTV 2024. március 31. 14:00

A társadalom egy jókora része nem lát kormánybuktatást a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott felvételben, sőt nem is hisz benne – mondta Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász, és politológus a KlikkTV Heti Egyenleg című elemző műsorában. Szerinte Magyar Péternek nem a Völner-Schadl ügyre kellett volna fókuszálni, hanem a kegyelmi ügyre. Most annyian utálják Magyar Pétert, mint amennyien szeretik. Vicsek Ferenc, újságíró szerint eláll az ember lélegzete attól, ahogyan a kormányzati média beszámol Varga Judit és Magyar Péter egykori házasságáról. 

Szentpéteri Nagy Richárd több esélyt látott volna a kormány megbuktatására, ha a kegyelmi ügyre koncentrálnak. A hangfelvétel által maximum Völnerrel és Schadl Györggyel szemben folytatódhatnak vizsgálatok. Jobban járt volna Magyar Péter, ha inkább vidéki fórumokat tart, ahol már építi az új pártját, mozgalmát. Vicsek Ferenc szerint viszont semmilyen következménye nem lett volna a hangfelvételnek, ha csak az ügyészség hallja.

A műsorban szóba került még, hogy Varga Judit vajon miért nem szólt eddig a házasságában felmerülő gondokról, miért pont most állt elő vele, valamint, hogy vajon kik szavaznának Magyar Péterre a választásokon, etikus áruló-e Magyar Péter.